RKR Cookie Banner

Zoals de titel al aangeeft werd er op deze wedstrijddag gestreden om de Gouden Helm in onze klasse. Na aankomst in het rennerskwartier begonnen we met uitladen van de auto en spullen. Daarna was het wachten op de eerste manche. Voorafgaande aan de eerste start was er even wat organisatorische onduidelijkheid. Hierdoor startte de dag rommelig. Gelukkig werd het opgelost en konden we racen.

In de eerste manche  eindigde ik als vijfde en dat was voor mijn doen een goede prestatie. Toch hadden we als team het idee dat er meer in de auto zat, dus deden we nog een paar kleine verbeteringen aan de auto voor de tweede manche. Na de start kon ik snel naar voren komen en reed ik vlot op een derde plaats. Jammer genoeg kon ik dat net niet vast houden tot aan de finish, maar met een vierde plaats kon ik goed tevreden zijn. Op naar de finale. Meteen na de start raakten een aantal mensen met elkaar in de problemen en schoot ik er rakelings aan voorbij. Hierdoor was ik snel tweede in de race en had ik ook wat ruimte om mij heen. Toop Wagenaar en ik voerden het veld aan. Halverwege de race kwam de later winnaar Peter Baer bij ons en schreef de race uiteindelijk op zijn naam. Wagenaar werd tweede voro mij en ik was zo trots als een pauw met mijn derde plaats.

Na de races moesten we onze auto's mee nemen naar de keuring. Er was gekozen om de kop van de motor na te kijken. De motor moest uit elkaar zuiger inhoud werd gemeten en de carburateur moest er af om die gaskleppen te meten dit was bij ons allemaal goed. Klein minpuntje richting de organisatie was dat we als winnaars geen prijzengeld kregen ter compensatie van de kosten voor het naderhand in elkaar zetten van de motor. Bij zo'n evenement had dat gerrechtvaardigd geweest. Maar goed het lekker gevoel van op het podium staan en een ereronde maken kon niemand mij meer afnemen.